You are currently viewing 10 Ползи от Розовата Вода

10 Ползи от Розовата Вода

Почитана от древността заради мощните си лечебни и хидратиращи свойства, розовата вода е (супер)естествена съставка, която се използва като основа на много мощни продукти за красота. Днес розовата вода има редица одобрени от дерматолози ползи за здравето и изненадващи нови употреби, които могат да подобрят рутината ви за красота и ежедневието ви като цяло.

КАКВО Е РОЗОВА ВОДА?

Розовата вода е течност, която обикновено се приготвя чрез накисване на розови листенца във вода. Може да се създаде и чрез дестилиране на розови листенца с пара.

Тази мощна отвара за красота лекува, хидратира и помага за поддържане на pH баланса на кожата ви.

Едно от най-популярните приложения е използването на  тоник и кремове за лице с розова вода , което е естествен, ефективен (и умен!) начин да се грижите за кожата си.

10 ПРИЧИНИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РОЗОВА ВОДА ЗА КРАСОТА И ЗДРАВЕ

  1. Розовата вода може да успокои кожата ви. Поради своите противовъзпалителни свойства, розовата вода може да  намали зачервяването и подпухването на кожата. Също така често се използва за  успокояване на раздразнението при акне и розацея.
  2. Има свойства против стареене. Розовата вода често се среща в продукти за красота, насочени към намаляване на бръчките. Това е така, защото розовата вода има антиоксидантни свойства, които неутрализират  увреждането от свободните радикали , което е една от водещите причини за бръчки, фини линии и други признаци на стареене.
  3. Може да се използва като (веган!) средство за премахване на грим. Розова вода + кокосово масло = най-доброто почистващо средство. Тази комбинация ще премахне грима ви И същевременно ще хидратира кожата ви.
  4. Розовата вода прави страхотна мъгла за лицето. Охлаждащите спрейове за лице с розова вода са идеални за подготовка на кожата за серуми и кремове, фиксиране на грима и освежаване на кожата през целия ден.
  5. Може да се използва за създаване на аромати. Розовата вода е доста ароматна, така че често се използва като алтернатива на парфюмите, пълни с химикали.
  6. Розовата вода е мощна съставка в процедурите за лице. Тъй като е дълбоко хидратираща розовата вода често се използва в овлажнители, кремове, серуми и тонери за хидратиране и плътност на кожата за свеж, младежки вид.
  7. Розовата вода може да се използва като леко стягащо средство. Когато се използва като стягащо средство или тоник, розовата вода помага за премахване на излишната мазнина от кожата ви. Неговите стягащи свойства също помагат за поддържане на естествения рН баланс на кожата.
  8. Може да подобри настроението ви. Доказано е, че розовата вода  облекчава симптомите на депресия и тревожност . Неговата релаксираща ароматерапия благоприятства леко успокояването на стреса и безпокойството.
  9. Розовата вода може да се използва като алтернатива на вода за уста. Проучване от 2016 г. на  International Journal of Pharmacognosy and Phytochemical Research установи, че розовата вода е по-ефективна от други обичайни агенти в борбата със заболявания на венците, включително гингивит и други патогени на венците.
  10. Може да се използва при лечение на коса. Подхранващите и овлажняващи свойства на розовата вода я правят чудесен естествен балсам, който съживява растежа на косата. Може да се използва и за лечение на леки възпаления на скалпа и премахване на пърхот.

Вашият коментар