You are currently viewing Какво е глицерин ?

Какво е глицерин ?

Глицеринът е безцветен, безвкусен и безмаслен органичен съставен компонент, който може да бъде произведен както от растителен, така и от животински масла и мазнини. Той има много полезни свойства за кожата, поради което се използва широко в козметичната индустрия.

Глицеринът е естествена хидратираща съставка, която има способността да задържа влагата в кожата, като така я прави мека и гладка. Той е полезен за кожата, защото помага за подобряване на хидратацията, като същевременно намалява загубата на вода от кожата. Той е хумектант – привлича влага към себе си. Това го прави отличен продукт за хидратиране на кожата, като помага да се поддържа влагата в клетките на кожата, което е от съществено значение за здравето на кожата и за предотвратяване на изсушаването й. Освен това, глицеринът е и емолиент – той подпомага за омекотяването на кожата и я прави по-гладка.

Глицеринът е също така известен със своите екзема, противовъзпалителни и противобактериални свойства. Той може да помогне за съживяване на суха, раздразнена и увредена кожа, като я успокоява и подхранва.

Той е много полезен за кожата и се използва широко в козметичната индустрия за подобряване на качеството на кожата.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ГЛИЦЕРИНА

Глицеринът може да се използва на много начини, в зависимост от желаните резултати и типа на кожата. Ето няколко начина за използване на глицерина:

  1. Натурални и Органични козметични продукти съдържащи глицерин.
  2. Като съставка в домашно приготвени маски за лице и тяло.
  3. Като добавка към шампоани и балсами за коса: Добавете няколко капки глицерин към обичайния си шампоан или балсам за коса.

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ГЛИЦЕРИНА

Глицеринът може да се използва както сутрин, така и вечер. Когато го използвате зависи от конкретните ви нужди и от типа на кожата ви.

Ако имате много суха кожа, може да се окаже полезно да нанасяте глицерин върху кожата сутрин и вечер. Глицеринът ще задържа влагата в кожата и ще я подхранва, като така ще я направи по-мека и по-еластична. Ако планирате да използвате глицерин като хидратиращо средство за кожата, можете да го нанесете на кожата сутрин и/или вечер в зависимост от нуждите на кожата. Някои хора предпочитат да го нанасят вечерта, за да хидратират кожата по време на нощния сън, докато други предпочитат да го използват сутрин, за да подготвят кожата за грим.

Важно е да спазвате инструкциите за употреба на козметичните продукти, които съдържат глицерин и да не прекалвате с неговото нанасяне върху кожата, за да избегнете нежелани реакции.

С КАКВО МОЖЕ ДА СЕ КОМБИНИРА ГЛИЦЕРИНА

Глицеринът може да се комбинира с различни съставки в зависимост от целта на приложението. Ето няколко идеи за комбинации:

  1. С растителни масла: Добавяйки малко глицерин към растителни масла като жожоба, авокадо или ший можете да създадете хидратиращо и подхранващо масло за кожата.
  2. С етерични масла: Глицеринът може да се комбинира с етерични масла като лавандула, чаено дърво или розмарин, за да създадете ароматизирана смес за кожата.
  3. С вода: Можете да смесите глицерин с вода в съотношение 1:1 и да получите естествен тоник за лице или лосион за тяло.
  4. С витамин Е: Добавяйки малко витамин Е към глицерин, можете да получите хидратиращо средство за кожата с антиоксидантни свойства.

 

Важно: Тази статия е направена с цел обща информация! Ако имате кожни проблеми най-верния път е да посетите лекар специалист, който да ви даде правилните съвети за вашия проблем.

Козметика с глицерин - Повече хидратиране

Вашият коментар